Uutisia – News

24.1.2023

Tomi Satomaan perustama ja johtama Musica Vocale kamarikuoro on valittu Suomen kirkkomusiikkiliiton vuoden 2023 musiikkiryhmäksi.

Vuoden 2023 musiikkiryhmä on Musica Vocale Liedon seurakunnasta

22.1.2023

Tomi Satomaan Homilius-levy on saanut erittäin ylistäviä arvioita sekä kriitikoiden että yleisön puolelta. Ohessa muuta linkki aihetta koskien:

Tomi Satomaan urkukoraalit ilahduttavat, Gamut! taikoo arkaaisen äänimaailman – Suomenkuvalehti.fi

Homiliuksen urkukoraaleita ja loppiaismusiikkia | Riston Valinta – Risto Nordell | Yle Areena – podcastit

Kare etsii uusista levyistä avaruutta, svengiä ja valoa | Uudet levyt | Yle Areena – podcastit

Homiliuksen koraalipreludeissa urkuperinne kulkee kohti keveyttä ja valoa – Musiikki – yle.fi

1.12.2022

Tomi Satomaan uusi levy on ilmestynyt. Levy sisältää Gottfried August Homiliuksen urkukoraaleita. Galantin ajan kaunista ja suloista musiikkia. Soittimena levyllä on Naantalin kirkon urut ja sen äänitti Markku Veijonsuo. Levyn on julkaissut Pilfink Records.

9.12.2021

Tomi Satomaa sai Director  Musices -arvonimen, jonka myönsi Turun tuomiokapituli. Arvonimen Satomaa sai ansioistaan kirkkomuusikkona ja urkurina.

8.12.2020

Tomi Satomaa sai Sibeliusrahaston apurahan sävellyksen tilaamiseen urku-piano -duolle Olli Kortekankaalta. Kantaesitys on kesällä 2022 yhdessä pianisti Tuuli Lempan kanssa.

9.10.2020

Tomi Satomaa sai Wihurin rahaston apurahan G.A. Homiliuksen urkukoraaleiden levytykseen.

19.8.2020

Erikoisen kevään ja kesän jatkoksi olemme saamassa erikoisen syksyn. Korona ei hellitä otettaan ja konserttielämä kärsii tästä ajanjaksosta erityisen paljon. Tomi Satomaan tekemiä YouTube-nauhoja voit kuunnella myös koronan aikana. Linkit näihin löytyvät etusivulta Tulevia konsertteja -kohdasta. Samoin Urkuyö ja Aaria -festivaalin striimattu Händel-konsertti löytyy YouTubesta festivaalin kanavalta: https://www.youtube.com/watch?v=gwPj9-9IHuA.

24.1.2020

Tomi Satomaa vieraili joulukuussa radio-ohjelmissa Risto ja Jenni pyhimysten jäljillä, jotka äänitettiin Nauvon ja Paraisten kirkoissa. Ohjelmat ovat kuunneltavissa YLE Areenassa tämän vuoden marraskuuhun asti.

1.8.2019

Tomi Satomaan 28.7. Turun Martinkirkossa soittama konsertti radioitiin ja se lähetetään YLE Radio 1 taajudella to 22.8.2019 klo 19. Konsertissa kuultiin muun muassa Satomaan tilaama Olli Kortekankaan uusi sävellys Partita for Organ . Lisäksi konsertissa kuultiin Lisztin, Pärtin ja Guilloun musiikkia.

12.6.2019

Kesällä Tomi Satomaata voi kuulla Liedon kirkossa, Helsingin Tuomiokirkossa, Paraisten kirkossa, Turun Martinkirkossa ja Vaasan kirkossa. Katso tarkemmat tiedot konserttikalenterista.

16.3.2019

Paraisten Vokaaliyhtyeen toiminta lakkasi ja kuoro toimii nykyään nimellä Liedon kamarikuoro Musica Vocale. Kuoroa voi kuulla seuraavan kerran yhteiskonserteissa Candominon kanssa Liedon kirkossa 30.5. ja Olarin kirkossa 3.6.

13.1. 2019

Tomi Satomaa siirtyy virkatyöhön Liedon seurakuntaan helmikuun alusta. Satomaan kuoro Paraisten Vokaaliyhtye vaihtaa samalla toimipaikkaansa Lietoon. Edessä siis myös uuden nimen keksiminen kuorolle. Kuoro esiintyy konserteissa Paraisilla 9.3. ja Liedossa 10.3. Samassa konsertissa Tomi Satomaa soittaa lisäski muun muassa Händelin urkukonserton ja Bachin urkupartitan.

19.8.2018

BalticWeekend Turun Martinkirkossa lokakuun viimeisenä viikonloppuna. Baltian maiden 100 -vuotisjuhlia juhlistava viikonloppu järjestetään Turun Martinkirkossa lokakuussa. Esiintyjinä Tomi Satomaa, Mieskuoro Euga, Turun Konservatorion kamarikuoro, Paraisten Vokaaliyhtye. Musiikkia Pärtiltä, Uibolta, Sisaskilta, Kreekiltä jne.

19.8.2018

Tomi Satomaalle Taike:n apuraha urkuteoksen tilaamiseen Olli Kortekankaalta. Laajan soolourkuteoksen kantaesitys on kesällä 2019.

27.7.2018

Suomalainen urkukoulu lapsille ilmestyy lähiaikoina. Kirjan kustantaa Sulasol ja sen on tehnyt Tomi Satomaa ja Susanne Kujala. Kirjaa voi ostaa mm. Sulasolin verkkokaupasta.

https://sulasol.fi/nuottikauppa/suomalainen-urkukoulu-lapsille/